top of page
Поиск

Anunț: Consultări publice privind "Strategia de dezvoltare a infrastructurii pentru transport"

Direcția generală transport public și căi de comunicație iniţiază consultarea publică a proiectului „Strategia de dezvoltare a infrastructurii pentru transport alternativ în orașul Chișinău".


Scopul proiectului este dezvoltarea durabilă a municipiului Chișinău prin îmbunătățirea mobilității urbane, a situației ecologice și a sănătății populației prin integrarea bicicletei și altor tipuri de transport alternativ în sistemul general al infrastructurii de transport urban ca mod de transport cu drepturi depline.


Creșterea numărului de cetățeni care preferă deplasarea prin oraș cu transportul alternativ a sporit necesitatea de a crea o infrastructură bine dezvoltată, confortabilă și în cel mai scurt timp. De aici și necesitatea elaborării și adoptării proiectului de decizie.

Procesul de pregătire a acestui proiect, a fost unul public, au fost implicați, cetățeni activi, bicicliști și viitori utilizatori ai infrastructurii de biciclete.


Principalele rezultate așteptate după implementare Strategiei de dezvoltare a infrastructurii pentru transport alternativ în orașul Chișinău, până în 2026 sunt:


1. Crearea unei rețele de trasee pentru transport alternativ, cu o lungime totală de 200 km, care va lega toate sectoarele orașului Chișinău;

2. Schimbarea atitudinii locuitorilor față de transportul alternativ.

3. Creșterea ponderii transportului alternativ în raport cu ponderea totală de mișcări zilnice a tuturor tipurilor de transport până la 1%

4. Creșterea numărului de parcări cu pentru biciclete lângă instituții publice, instituții de învățământ, și centre de agrement.


Proiectul este elaborat în conformitate cu legislaţia în vigoare, prevederile corespondente ale legislaţiei comunitare şi cu tratatele internaţionale la care Republica Moldova este parte.


Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultării publice pot fi expediate până pe data de 11.03.2021, pe adresa dnei/dl Ana-Maria Popa, pe adresa electronică: info@ecopro.md, la numărul de telefon 062086535 sau pe adresa: Primăria mun. Chișinău, mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 83.


Proiectul Strategia de dezvoltare a infrastructurii pentru transport alternativ în orașul Chișinău este disponibil pe pagina web www.chisinau.md și www.dgtpcc.md sau la sediul Direcției generale transport public și căi de comunicație situat pe adresa mun. Chișinău, str. Serghei Lazo, 18.


Proiectul strategiei a fost elaborat de către asociația obștească ECOPRO în parteneriat UNDP Moldova, Green City Lab și Automobil Club din Moldova.


Prezentarea proiectului de strategie supus consultărilor publice, va avea loc sâmbătă, 13 martie 2021, ora 11:00, la Digital Park și va fi transmis online prin intermediul platformei de conferințe ZOOM.Sursa: chisinau.md

11 просмотров0 комментариев

Comments


bottom of page