top of page
Поиск

Pe str. Pușkin a fost aplicat marcajul galben, care delimitează banda dedicată transportului public

Pe str. Pușkin din Chișinău a fost aplicat marcajul care delimitează banda rezervată circulației transportului public. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Victor Chironda, care a punctat și o serie de reguli pentru șoferi. Potrivit lui, staționarea sau oprirea pe banda dedicată este interzisă, în schimb intersectarea pentru virare la dreapta ar fi permisă, chiar dacă banda este delimitată printr-o linie continuă.

Oficialul a punctat că intersectarea benzii pentru virarea la dreapta, intrare și ieșire din curți e permisă, „dar este recomandată abținerea de la circulația pe bandă”.


Mai mult, sunt interzise oprirea, staționarea sau parcarea pe banda dedicată, dar și pe banda extremă stângă pe anumite porțiuni unde str. Pușkin este foarte îngustă. 

Chironda notează că oprirea pentru îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor trebuie efectuată de pe banda stângă, „preferabil mai aproape de trecerile pietonale, pentru a preveni traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni. Același lucru e valabil pentru taxiurile care așteaptă pasagerii”.


„Parcarea pe str. Pușkin este permisă doar în locurile special amenajate din contul trotuarului. Orice alt tip de parcare pe str. Pușkin, inclusiv la intrarea în curți este neregulamentară și pasibilă de aplicarea amenzii.  În premieră pentru Chișinău, banda de carosabil este destinată cicliștilor. Încurajăm bicicliștii să o folosească dar vă rugăm să dați dovadă de prudență maximă. Atît șoferii de troleibuze cît și cei de automobile au nevoie de timp pentru a se obișnui cu prezența biciliștilor pe carosabil. Patrulele INSP vor asigura patrularea străzii și începînd cu astăzi vor aplica amenzi pentru încălcarea regimului de parcare pe str. Pușkin”, a mai spus viceprimarul.


Aceasta inițiațiva face parte din setul de măsuri pentru crearea benzilor dedicate în centrul orașului prin implicarea unui expert internațional grație colaborării cu UNDP/Green City Lab și cu suportul financiar din partea Russia - UNDP Trust Fund.

Precizăm că în scurt timp după ce municipalitatea a anunțat despre apariția benzilor dedicate, AGORA a verificat cum respectă șoferii noile reguli. Din imaginile surprinse de echipa de filmare, am observat că porțiunea de drum rezervată troleibuzelor e folosită și de ceilalți șoferi, iar alteori chiar se transformă în parcare. 

Sursa: AGORA

0 просмотров0 комментариев
bottom of page