top of page
Поиск

Pedalând printre coroanele copacilor. O pistă pentru biciclete construită la înălțime în pădure

O noua pista pentru biciclete construita intr-o padure din provincia belgiana Limburg le ofera amatorilor de iesiri in natura ocazia sa experimenteze pedalatul printre coroanele copacilor.




Numita intuitiv “Pedaland printre copaci”, pista circulara cu o lungime de 100 de metri se ridica gradual de la sol, oferindul-le vizitatorilor privelisti la 360 de grade asupra peisajului inconjurator.

Proiectul a fost initiat de Visit Limburg si realizat de arhitectul de peisagistica Pieter Daenen in colaborare cu arhitectii Gregorio & Partners.




Pista se sprijina pe o retea de stalpi din otel cu aspect uzat, care imita textura si forma arborilor din jur, ajutand astfel structura sa se integreze ireprosabil in peisaj.

La baza pistei, vizitatorii se pot relaxa in pavilioane construite din busteni reciclati.

Centrale proiectarii si executarii pistei au fost atentia si respectul fata de flora si fauna padurii formate preponderent din conifere. Acesti copaci au fost plantati la inceputul anilor 1900 pentru a produce lemn pentru industria miniera. Minele au fost insa inchise, iar arborii nu au mai fost niciodata taiati, restrictionand astfel dezvoltarea structurala a padurii. 



Potrivit initiatorilor proiectului, noua pista creeaza spatiul necesar dezvoltarii arborilor indigeni, asigurand un echilibru al resurselor padurii.





17 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page