top of page
Поиск

Peste 14 mii de euro au fost colectați în urma Hospice Bike Tour 2019

16 bicicliști amatori au participat, în perioada 14-18 iunie, la cursa de 700 de kilometri dintre Chișinău și Brașov #HospiceBikeTour2019. Au fost colectați peste 14 mii de euro, bani care vor fi utilizați pentru dezvoltarea Rețelei Naționale de Servicii de Îngrijire Paliativă în Republica Moldova. Evenimentul a fost realizat al treilea an consecutiv, se spune într-un comunicat de presă al organizatorilor, citat de IPN.



Potrivit comunicatului, cursa a inclus traseul: Chișinău – Iași – Gura Humorului – Lacul Bicaz – Miercurea Ciuc – Brașov, trecând pe lângă Pietrele Doamnei, coborând pe versantul drept al lacului Izvorul Muntelui și parcurgând drumul montan Transrarăul. Participanții au încurajat donațiile pentru susținerea serviciilor de îngrijire paliativă din Republica Moldova. Dintre cei 16 participanți, 13 au ajuns până la finalul cursei. Trei participanți s-au alăturat pentru primii 160 de kilometri ce despart Chișinăul de Iași. Unul dintre participanți a venit din SUA să susțină cauza nobilă, iar altul – din România.

„Ne bucurăm că provocarea noastră a fost acceptată și HospiceBikeTour2019 a fost un succes. Suntem extrem de recunoscători tuturor celor care au susținut cauza Hospice of Hope Moldova. Gratitudinea noastră se îndreaptă și către partenerii noștri, care ne susțin an de an și fără de care acest eveniment nu ar fi posibil”, a spus Raluca Muntean, manager pe țară Hospices of Hope Moldova și Albania.

Rețeaua Națională de Servicii de Îngrijire Paliativă Hospices of Hope Moldova integrează cinci echipe mobile, multidisciplinare, care prestează servicii de asistență medico-socială la domiciliu persoanelor care se confruntă cu o boală incurabilă sau condiții limitatoare de viață. Toate serviciile oferite sunt gratuite pentru beneficiarii din regiunile Soroca, Ocnița, Orhei, Taraclia și Cahul.

De la lansarea proiectului, peste 700 de persoane au beneficiat de servicii de îngrijire paliativă. Totodată, au fost efectuate peste 15.000 de vizite și consultații, peste 40 de persoane au fost instruite privind îngrijirile paliative, iar peste o mie de persoane au primit ajutor sub forma de pungi pentru stomă și accesoriile necesare.

Sponsorii evenimentului au fost: Kaufland Moldova, BC „Mobiasbancă – Groupe Société Générale” S.A., KVG, Sade CGTH, Grawe Carat Asigurări S.A., Hai la Țară și Farmacia Familiei.

Sursa: IPN

4 просмотра0 комментариев
bottom of page